Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2008

Η Πεντέλη οπως φαίνεται απο την Πάρνηθα


Η φωτογραφία ειναι παλιά (τραβηγμένη το 2004 απο εμένα) αλλά την θυμήθηκα σκαλίζοντας τις φωτογραφίες μου. Η εικόνα είναι εντυπωσιακή καθώς φαίνεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας κάτω απο αυτό που ονομάζουμε θερμοκρασιακή αναστροφή. 
Το γκρι κατακάθι που βλέπετε είναι οι ρύποι της Αθήνας που συγκεντρώνονται σε ένα κατώτερο στρώμα αέρα. Μπορείτε να καταλάβετε την διαφορά ανάμεσα στον καθαρώτερο αέρα και τον ρυπασμένο. Η φωτογραφία είναι οπως τραβήχτηκε απο την μηχανή μου,  και δεν ειναι πειραγμένη  με photoshop κλπ

3 σχόλια:

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΜΑΡΚΑΡΑΣ Αρχ.Μηχ.κάτοικος θαμώνας Π.Α. είπε...

Η Υποβάθμιση - Γκετοποίηση


του Κέντρου της Αθήνας
"AΝΑΠΛΑΣΕΙΣ" ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: in "Post Mortem"

ΓΟΛΓΟΘΑΣ εως το ΣτΕ & ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ.


Στην ΗΜΙΤΕΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ που μας παρέδωσε το Ελληνικό Κράτος, ως φαίνεται με μια απλή ματιά απαντούμε:

"{Παρεδόθη}" καθυστερημένα τουλάχιστον κατά 1+1/2 έτος.

Αντί για Οικολογικού τύπου Ανάπλαση Πάρκου, είδαμε την κατασκευή - ενταφιασμό συνόλου κυβικών μέτρων όγκου μπετόν 6.000 κυβ.μ, δηλαδή όγκου μπετόν ισοδύναμου με τον όγκο μπετόν "6" φερόντων σκελετών 6όροφων πολυκατοικιών μέσα ............σε Χαρακτηρισμένη από την Νομοθεσία............... δασική έκταση.!!!

Ο αρχικός προυπολογισμός στις τεράστιες πινακίδες 9,150.000 $ Ευρώ ( το έτος 2006 ) ΕΣΠΑ + 400.000 $Ευρώ με το νέο εγκριθέν κονδύλι για αποκατάσταση ΠΟΙΩΝ φθορών ? στην πλ.Πρωτομαγιάς + τις τυχόν αναθεωρήσεις {εν ετει 2012 πλέον των 10.000.000 $ ευρω }.. δεν προσέφερε τίποτα το ουσιώδες στην ανάσα των θαμώνων - κατοίκων των πέριξ του Πάρκου και τούτο διότι : ανύπαρκτες τουαλέττες, υπαρκτές οι χημικές και αρωματικές, μη αναπλασθέν κτίριο Αλσους - Οικονομίδη, μή αναπλασθέν κτίριο Green Park, ανυπαρξία φύτευσης δένδρων υψηλής οροφής, μή φύλαξη της Ιστορικής Μνημειακής έκτασης, κατάρευση φοινίκων και ΜΗ αναμόχλευση μή διάστρωση νέου υγειούς χώματος.
Σύμφωνα με τα έγγραφα των πρώην κων. Δασάρχη - Περιφερειάρχη η κεντρική πλατεία πλησίον πρώην περιπτέρου είναι αυθαίρετη (και οχι μόνο) !
{ έγγραφα οικ.693/03/04/2009 - 699/07/04/2009 Γενικής Δνσης Περιφέρειας / Δνσης Δασών Αθηνών: Δασάρχης, με θέμα: Απόφαση Κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δασική αναδασωτέα έκταση }.....,

H σφράγιση - συμπίεση γής - εδάφους από μή πορώδη υλικά και τα εκτεταμένα ιχνη οικοδομικών κατασκευών σε δασική έκταση 1/4 της συνολικής των 235 στρεμμ.του Πάρκου σε τουλάχιστον 60 στρεμμ. {επιμέτρηση ειδικών επιστημόνων}, παρεμποδίζει ως τούτο γίνεται κατανοητό την διύγρανση και "πνίγει" καταστροφικά την διαπνοή του εδάφους, τουτέστιν είναι.......... ολωσδιόλου ΑντιΟικολογική - ΑντιΒιοκλιματική .!!!!!!!!!

Όλα τούτα σε ευθεία αντίφαση με ότι αναγράφεται στην αναρτηθείσα πινακίδα της "τσιμεντένιας μάντρας" πλησίον του μνημείου της Αθηνάς των κων Μπέη - Γεννηματά.....και ότι: το Εργον

της Αναπλάσεως εν έτει Δεκ.2010............Ολοκληρώθηκε.!!!!!

συνεχ........

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΜΑΡΚΑΡΑΣ Αρχ.Μηχ.κάτοικος θαμώνας Π.Α. είπε...

ΕΣΑΕΙ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ". !!!!!!!!!
βλεπ.σχετ.άρθρο δελτίου μηχανικών ΤΕΕ 2604/18/10/10

Με βαρύγδουπο τίτλο στην εφημερίδα τα Νέα της Κυψέλης Απρίλιος 2011, αναφέρεται ότι από την Περιφέρεια Αττικής διατίθενται επιπλέον κονδύλια 5,100,000 $ εκατ.ευρώ, ΕΣΠΑ που θα κατευθυνθούν και θα απορροφηθούν για τα έργα στο Αττικό Άλσος και το Πεδίον του Αρεως.

Αλλά... Αναρωτιόμαστε εφόσον η Ανάπλαση ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα δηλωθέντα και επίσημες ανακοινώσεις στα ΜΜΕ-Blogs - εφημερίδες και σύμφωνα με την ανηρτημένη πινάκιδα, τότε πως δέν ολοκληρώθηκε, ? ;;;;;;;..... Δεδομένου ότι: τα διατηρητέα κτίρια Αλσος Οικονομίδη ειναι γιαπί - Green Park γιαπί και οχετός - Πλατάνια εστία μόλυνσης λόγω κωνώπων-στάσιμων υδάτων, "τα ύδατα της ΕΥΔΑΠ και ουχι των γεωτρήσεων να οδεύουν στο αποχετευτικό δίκτυο των φρεατίων και στον Σαρωνικό" !!!!! και ενα μέρος των ήδη τσιμεντοστρωμένων περιφερειακών δρόμων να περιμένει τις παλέτες των μαρμάρων.
Οι δύο κτιστές τουαλέτες του πάρκου να μην λειτουργούν. Η κεντρική είσοδος της λεωφ.Αλεξάνδρας προς το μνημείο Αθηνάς περιφραγμένη ερμητικά με λαμαρίνες εργοταξιακού τύπου, τις δε βραδυνές ώρες να απαγορεύεται η πρόσβαση. Το Φυτώριο των 8,1/2 στρεμμ. να παραμένει αλάνα και η υποσχεθείσα κομποστοποίηση να παραμένει ως όραμα θερινής νυκτός ( τα χρήματα όμως να έχουν ήδη διατεθεί και ήδη απορροφηθεί !!!!!!).
Οι επεμβάσεις στα διαμορφωθέντα ξέφωτα λόγω αποψιλώσεων καθώς και στο χώρο "Αλίκη" μολονότι παράνομες κατά την άποψη μας, σήμερα για την γύρωθεν βλάστηση είναι καταστροφικές, και όχι μόνο.

Και κατά ένα μυστηριώδη τρόπο ως εμφαίνεται και απο στοιχεία, κονδύλια απορροφώνται για αναπλάσεις, οι αναπλάθοντες καταλαμβάνουν καλύτερες κυβερνητικές θέσεις π.χ ( η πρώην Υπερνομάρχης Μπέη αναβαθμίστηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπ.Τουρισμού, η πρώην Υπερνομάρχης Φ.Γεννηματά Υφυπουργός, αναβαθμίστηκε στη θέση εκπροσώπου πολιτικού κόμματος και ο δε πρώην δασάρχης Αμοργιανιώτης του Π.Α Αθηνών κατέλαβε τη θέση του Γεν.Γραμματέα Δασών στό ΥΠΕΚΑ).

Επειδή λοιπόν εμείς θεωρούμε ότι μέρος των άνω χρημάτων θα διατεθεί για την αποπεράτωση των δύο διατηρητέων, Αλσος,Οικονομίδη - Green Park και λοιπές αποπερατώσεις, αναρωτιόμαστε τι είδους συντήρηση θα παρασχεθεί στο πολύπαθο αιωνόβιο Πεδίον του Αρεως των ΑΘΗΝΩΝ, αφου απο το άνωθεν δεύτερο κονδύλι πολύ απλά, ελάχιστα ΜΟΝΟΝ ψίχουλα θα απομείνουν, κατά την ταπεινή μας άποψη.


Εν κατακλείδι μπορούμε να δηλώσουμε ευθαρσώς και απορούντες:
......................................Γιατί να είμαστε όλοι οι Ελληνες βουτηγμένοι μέσα εκεί............. που επικαλείται ο κύριος {που ματιάσανε} απο την Τρόικα - ΔΝΤ και γιατί να τα έχουμε φάει όλοι μαζί.... εμείς οι Έλληνες ?;;;;;;;;;;;;;και να απαιτηθούν ....τα τάνκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες?!!;;;;;


Ας ανασκουμπωθούμε σήμερα λοιπόν όλοι εμείς οι 'Ελληνες, "εν αναμονή ενδεχόμενης απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας" και ας δουλέψουμε σκληρά ούτως ώστε να πειθόμεθα "τοις κείνων ρήμασι"!!!!

ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ


http://kyameftopedioareos.blogspot.com

http://polmarkarch.wordpress.com

www.asda.gr/elxoroi Νομοθεσία Πεδίου του Αρεως

http://expaganus.wordpress.com


οι κάτοικοι θαμώνες

Ανώνυμος είπε...

έχουμε σε αυτή την ιστοσελίδα επιλεγεί μια τεράστια γκάμα από τα τελευταία νέα σχετικά με [url=http://www.rk-37.ru/]средства ухода за кожей лица[/url].